Webinar. Llei 2/2023, de protecció de l’informant: com afecta les mutualitats?

 17 de març de 12.30h a 13.30h.

Sessió formativa arran la publicació al BOE de la Llei 2/2023 de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de la lluita contra la corrupció. 

Com a punt més destacat de la llei, les empreses privades i l’administració pública que comptin amb 50 o més treballadors, i qualsevol empresa del sector financer (incloses les Mutualitats), amb independència del nombre de treballadors, tenen l’obligació d’implantar un Sistema Intern d’Informació (Canal de Denúncies)

El termini per a la implantació del sistema és de 3 mesos des de l’entrada en vigor de la Llei per a les empreses de més de 249 treballadors, és a dir fins el 13/06/2023, i fins l’1/12/2023 per a les empreses amb una plantilla de entre 50 i 249 treballadors (i també per a les mutualitats de menys de 50 treballadors). La llei regula un règim sancionador específic, per la qual cosa és de gran importància implantar el sistema en els terminis indicats. 

Tot i la novetat que comporta aquesta llei, en el marc del model de prevenció de delictes elaborat per la Federació ja es contemplava l’existència d’un canal de denúncies. Posteriorment, diverses normes l’han regulat, com la Llei de Distribució d’Assegurances, la Llei d’Igualtat, etc. 

Us recordem que la Federació ofereix a les mutualitats la possibilitat de disposar d’un canal de denúncies extern, amb totes les garanties exigides per la llei. 

• Aspectes més rellevants de la Llei i com afecta a les mutualitats de previsió social. 

Gratuït per a les Mutualitats federades. 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *