Editorial 8a Trobada de Mutualitats de Catalunya

Benvolguts mutualistes i amics del mutualisme,

Un any més, i ja en van vuit, hem pogut gaudir de la nostra Trobada anual.

Tot i no poder gaudir de la mateixa presencialment ens hem pogut retrobar ni que sigui virtualment, fent pinya plegats.

La bona salut de les mutualitats queda palesa un cop més després de sentir les paraules del Director General de Política Econòmica i Financera. Destaquen els molt bons Ratis econòmics i financers, però per damunt d’ells  l’elevat nivell de solvència de les mutualitats federades  entorn de la Federació de Mutualitats de Catalunya, que supera àmpliament la mitja de les societats mercantils asseguradores, donant àmplies garanties als nostres mutualistes.

Però més rellevant encara són els ‘ratis’ que no són rellevants per la premsa, o això és el que sembla quan veiem certs titulars o continguts. Em refereixo a la capacitat d’haver mantingut i fins i tot incrementat el nivell de treballadors a les nostres entitats en aquests dos últims anys, sense haver realitzat cap ERTO: ningú ho destaca.

Es fa esment a una disminució de beneficis, el que nosaltres anomenen excedent. Però no s’esmenta que aquesta reducció de l’excedent final és degut  al retorn que s’ha fet a mutualistes, a proveïdors sanitaris i no sanitaris. Sembla que el que no va a dividends econòmics no conti quan aquests dividends socials són els realment rellevants.

Seguim sent diferents i tenim una base molt ferma per continuar-ho sent molts anys, hi som i hi serem si nosaltres, el món mutualista, volem. Aquest és el nostre objectiu i el mateix segueix avançant amb pas ferm, amb una base social, econòmica i financera molt forta per estar a punt davant de les finestres d’oportunitat que se’ns poden obrir en el futur.

Després de 125 anys, la Federació continua ben viva i ferma i aquesta propera primavera tindrem l’oportunitat de celebrar-ho tots plegats.

M’acomiado amb el desig de retrobar-nos ben aviat i poder gaudir personalment tots junts d’aquest aniversari que és el fruit de la feina del dia a dia de tants anys de milers de persones: ahir, avui i sempre.

Una forta abraçada

Salut!

Jordi Busquet Albertí

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *