, ,

La Federació de Mutualitats de Catalunya celebra la seva assemblea anual i presenta les dades del sector.

La Federació de Mutualitats de Catalunya ha celebrat el 10 de juny la seva Assemblea General Ordinària, en la qual s’han aprovat els seus comptes, s’han analitzat les activitats del sector del 2023, i ha presentat les novetats en els seus serveis.

En l’Estudi anual comparatiu de les dades del sector 2023, es va poder apreciar que l’any 2023 han mantingut la tendència de creixement, amb un volum de primes de 285.105.000 d’euros, un 0,75% per sobre de l’exercici anterior.

Del total, 119,22 milions d’euros corresponen als rams personals de “no vida” i 165,89 milions als rams personals de “vida”.

Les mutualitats de previsió social ofereixen cobertura i protecció a més d’un milió cinc-cents quaranta-dos mil persones amb diversos productes d’assegurances personals.

Les provisions tècniques van totalitzar 1.744 milions d’euros, per uns actius de 2.300 milions, és a dir, que la relació dels actius sobre les provisions tècniques arriba al 131,88%. El total de fons propis per donar cobertura al capital de solvència obligatori és de 631 milions, que suposa un superàvit de cobertura del 297%.

El mateix passa amb els fons propis per donar cobertura al capital mínim obligatori de Solvència, que és de 614 milions, suposant un superàvit de cobertura del 948%.

Cal destacar també la presentació de la Memòria social del sector que recull les activitats de caràcter social de les mutualitats federades i l’impacte econòmic que comporta. Mostra la forta implantació  de les mutualitats dins de la societat civil i en el seu territori, així com el caràcter no lucratiu de les mutualitats de previsió social catalanes.

Les activitats descrites en la memòria comporten una inversió total aproximada per   part de les mutualitats, d’uns 350.000 Euros.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *