Barcelona, 22 d’abril de 2021

Benvolgudes, Benvolguts,

Concretament el 15 d’abril d’aquest any, la Federació de Mutualitats de Catalunya ha complert els seus 125 anys de servei a les mutualitats de previsió social de Catalunya. Degut a què és tracta d’una fita important, volem donar-li la importància que es mereix amb l’organització i celebració de diversos actes de caire cultural, formatiu i social, així com publicacions vàries.

La celebració d’aquests actes, els anirem organitzant tenint en compte l’actual situació sanitària. Raó per la qual hem cregut oportú iniciar-los a partir dels propers mesos fins el primer trimestre del 2022.

En el seu moment us anirem informant de les diferents activitats convocades per tal que totes les mutualitats federades puguin gaudir i celebrar conjuntament aquesta commemoració.

Com antecedent, l’any 1896 es va fundar la Federació de Mutualitats de Catalunya amb la denominació “Unió i defensa de montepios de la província de Barcelona i dels voltants”. Durant la seva trajectòria la Federació de Mutualitats ha estat -i és- una actriu, amb ofici i presència, que ha desplegat una considerable energia en la història de la previsió social a Catalunya. Seguint la peripècia dels seus 125 anys a través de les normatives (i dels reconeixements públics) dona una mica de mesura del personatge. Les Lleis generals sobre assegurances així com la Legislació catalana de 1934, 1991 i 2003, van admetre la realitat singular de la Federació, que en el seu terreny, ha esdevingut model de referència.  La Federació ha contribuït a impulsar i ordenar el sector assegurador mutualista, mantenint a punt el seu principal instrument: la Mutualitat.

Per donar-li la importància que es mereixen aquests anys d’història en representació i defensa del mutualisme social català i del suport mutu us volem presentar la imatge que utilitzarem com a commemoració al 125è aniversari que quedarà reflectida en tota la nostra papereria, web i xarxes socials durant el període de celebració.

Per molts anys!!

Jordi Busquet Albertí

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *